Oferta kulinarna na każdą okazję
Co zapewniamy?
Wyjątkowe warsztaty kulinarne wraz z pokazem filetowania karpia. Naukę przyrządzania dań z karpia krok po kroku w tym dobór odpowiednich składników. Zestaw trzech autorskich przepisów, które znajdą się wśród wielu innych w naszej książce kucharskiej planowanej na 2025 rok.
Wspaniałą atmosferę oraz istotną wiedzę wyjaśniającą dlaczego warto włączyć na stałe karpia do swojego menu i jak go podać w nowej odsłonie.
PAKIET KARP BRĄZOWY
-
Pokaz przyrządzania 1 dania
-
Dostarczenie wszystkich produktów niezbędnych do przygotowania dania
-
Danie do degustacji
-
3 przepisy w formie drukowanej
-
Dojazd do klienta
PAKIET KARP SREBRNY
-
Pokaz filetowania karpia
-
Pokaz przyrządzania 2 dań
-
Dostarczenie wszystkich produktów niezbędnych do przygotowania dań
-
Dania do degustacji
-
3 przepisy w formie drukowanej
-
Dojazd do klienta
PAKIET KARP ZŁOTY
-
Pokaz i nauka filetowania karpia
-
Pokaz i nauka przyrządzania 3 dań
-
Dostarczenie wszystkich produktów niezbędnych do przygotowania dań
-
Dania do degustacji
-
3 przepisy w formie drukowanej
-
Dojazd do klienta
Kurs online
Sposoby Anny na karpia z Sierag.
Jeśli wolisz pracować we własnym tempie, proponuję Ci na kurs online, który krok po kroku
wprowadzi Cię w tajniki filetowania karpia. W ramach kursu dowiesz się, dlaczego warto włączyć
karpia do swojego menu na stałe oraz jak przebiega jego hodowla.

WYNAJMIJ MNIE – Kulinarna przygoda z karpiem!
Zapraszam na ekskluzywne warsztaty – nauki filetowania i przyrządzania dań z karpia.
Wynajmij mnie, to propozycja skierowana do restauracji, które szukają nowych pomysłów na dania i chcą nauczyć swych pracowników, jak przygotowywać nowe dania z karpia i jak go filetować. Wynajmij mnie, to również świetny pomysł dla firm na imprezę integracyjną dla
pracowników, a także możliwość urozmaicenia pokazem i degustacją przyjęć weselnych i innych.
Jak wyglądają warsztaty?
Przywozimy do Twojej firmy świeżą rybę, prosto z rodzinnego Gospodarstwa Rybackiego Sieragi oraz wszystkie niezbędne produkty. Przeprowadzamy pokaz filetowania karpia. Uczymy pracowników lub gości jak filetować karpia krok po kroku. Dajemy cenną wiedzę i
praktyczne wskazówki. Dajemy czas na pytania uczestników i odpowiadamy na nie. Wspólnie przygotujemy 1, 2 lub 3 dania według Twojego wyboru, które następnie będzie można degustować i poznać wyjątkowe walory smakowe naszych dań. Każdy uczestnik warsztatów
otrzymuje od nas 3 przepisy na dania z karpia w formie drukowanej. Termin, czas warsztatów i ilość uczestników ustalamy indywidualnie. Dojeżdżamy do każdej firmy nterenie Polski.
Autorskie dania do wyboru:
- Karp smażony w panierce – najprostsze danie, które pokochają wszyscy, od dzieci po dorosłych.
- Sushi z karpiem z Sierag – innowacyjna potrawa nagrodzona II miejscem na Ogólnopolskich Dożynkach Rybackich w Dworze Anna pod Lublinem
- Pierogi z karpiem i koperkiem – autorski przepis nagrodzony III miejscem w Bitwie Regionów w Staszowie
Kurs online – Sposoby Anny na karpia
z Sierag
Jeśli preferujesz naukę w swoim tempie, zapraszam na kurs online, który przeprowadzi Cię krok po kroku przez sztukę filetowania oraz przygotowanie dań z karpia. Otrzymasz informacje dlaczego warto jeść karpia, jak karp jest hodowany, film jak filetować karpia, drukowane przepisy i dodatkowe materiały edukacyjne.
Cena kursu: 70zł






Poznaj mnie bliżej
Anna Appelbaum
Żona Pawła, matka dwóch nastolatków, bizneswoman, studentka, autorka.
Ukończyła studia magisterskie na kierunku Zarządzanie i Marketing w Wyższej Szkole Zarządzania i Marketingu w Warszawie.
Ukończyła studia podyplomowe na kierunku Ubezpieczenia Finansowe na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu.
Były „korpoludek” w międzynarodowej firmie w Warszawie po 12 latach porzuciła pracę na etacie, aby otworzyć własną firmę.
Współorganizatorka Akcji Charytatywnej na portalu wspieram.to do książki „Gwiezdne Marzenia”, która trafiła do dzieci dla dzieci ze szpitali, hospicjów i placówek opiekuńczych w 2017 roku. A w jej powstanie zaangażowanych było ponad 100 osób.
Od 2016 roku była właścicielką firmy Domowa Świetlica w Książenicach pod Warszawą. Po 5 latach działalności sprzedała ją z powodzeniem i przeniosła się wraz z rodziną na stawy Sieragi.
Od 2021 roku wraz z mężem uczy się hodować ryby słodkowodne, wspiera i promuje rodzinny biznes w świętokrzyskim.
Od 2023 roku zaangażowana Mentalwayanka.
W 2024 roku rozpoczęła pisać swoją pierwszą książkę z przepisami z karpia, która ukaże się w 2025 roku.
Autorka Kursu mailowego „Karp na nowo” i warsztatów „Wynajmij mnie, a przygotuję Ci 3 dania na święta”.
Od 2024 roku studentka studiów podyplomowych na kierunku Ichtiologia i akwakultura na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie.